Friday, 26 August 2011

Ucapan Raya Dalam FACEBOOK.

Assalamualaikum.

Sekarang nie owner blog nie rajin nak updated blog sebab kan sekarang cuti!
Sekarang dah tak ramai manusia yang menggunakan kad raya sebagai ucapan. Sekarang semua pakai Facebook  ,MMS dan Sms jee.

Sekarang warga Facebook dah start berbalas balas ucapan. Status status lain dah kurang. Semuanya pasal Raya. Biasalah excited nak Raya kan. Tapi bagi aku semakin tua diri kita tu, semakin sikit DUIT kita dapat. Betoi tak? Sepatutnya bila besar la dapat banyak duit. Kita kan dan besar pandai uruskan DUIT. HAHA

Nie antara ucapan ucapan yang berada dalam Facebook.:


dengan kepala macam tembikai
dengan baju kurung macam baju tido
dengan baju kurung warna biru
dengan reben warna pink
aku dengan muke inesen
ucap SELAMAT HARI RAYA




Terkasar bahasa dalam bicara
Tersilap bicara semasa bersama
Termarah yang tak kena tempatnya
Tertanya tak tentu hala..
Tersasul yang tak sengaja
Terpukul kat mana-mana
Terpekik kuat di telinga
Terhantuk terketuk di kepala
Terpinjam terambil harta & benda
Termoody tak semena-mena
Terumpat bila ada cerita,
Teremail benda yang tak sepatutnya kau terima
Termacam-macam yang kena-mengena.. ,,
Di hari yang mulia sepuluh jari ku hulurkan semua,
Memohon kemaafan atas segala dosa yang ada
Kerana aku masih bernama manusia
Pastinya tak lepas membuat dosa
Semoga dimaafkan,
Salam Aidil Fitri Maaf zahir & Batin







Assalamualaikum . Beberapa hari lagi nak raya but nak ucap awal sikit . Selamat hari raya , awak . Saya nak minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki jika saya terambil barang awak , terngumpat pasal awak , terhina awak , termakan makanan awak , tersakitkan hati awak and segalagala 'TER' lagi lahh .
I love you so much , kawan and I meant it :')







[̲̅S̲̅][̲̅E̲̅][̲̅L̲̅][̲̅A̲̅][̲̅M̲̅][̲̅A̲̅][̲̅T̲̅] [̲̅H̲̅][̲̅A̲̅][̲̅R̲̅][̲̅I̲̅] [̲̅R̲̅][̲̅A̲̅][̲̅Y̲̅][̲̅A̲̅] :)
__________________▄███████▄__________________
__________________█▄█████▄█ __________________
__________________█▼▼▼▼▼█__________________
_________________█▌_________█▌________________ __________________█▲▲▲▲▲█__________________
__________________█████████__________________ ___________________██____██___________________
____________________ Rawr! Raya!!___________________

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN





Sekotak mercun, secawan madu. selaut kasih, seluas rindu. Salam manis penuh syahdu, salam aidlifitri ku ucap padamu. 
Selamat Hari Raya :)









keCik2 dh pnDai b'gaYa,


biLer beSar jD buAyeR..


seLamAT b'pUasE seLamAt aRy RayE,


kaLaU aDe dOse kiRe BURN laH yE...


SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN
:)










Ini lah antara ucapan ucapan yang ada dalam Facebook sekarang. Kalau nak copy nak bagi kat rakan rakan anda. Ambik lah. Jangan Malu malu. Sharing Is Caring kan.

K nak Ucap SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua pembaca.

Bagi yang nak balik kampung tu Drive save oke.

K bye bye. Assalammualaikum.




No comments: