Thursday, 23 June 2011

Kayuhan+Kurang Sihat. xD

ASSALAMUALAIKUM. Hye All. ^_^

Hari nie aku rasa kurang sihat sikit. Batuk-batuk + selsema = x(. Pagi pagi lagi aku bangun awal sebab nak cycling la ape lagi. Tapi hari nie kayuhan kurang best sebab aku melalui laluan shortcut. SEBAB apa? First sebab aku teman my dad. 2nd sebab aku kurang sihat.

Aku rasa kalau aku tak ikot shortcut. Mesti kena tinggal punya. xD. So jarak perjalanan aku hari nie pendek sikit lah. Hanya 40KM je. Rider rider lain 50KM++. Tapi time balik semua rider balik sekali. Dan aku dapat lah jugak stay in group.

Gambar gambar untuk hari ini. :-












Kayuhan hari nie ke Pantai Bachok sama seperti yang minggu minggu lepas. So harap minggu minggu yang akan datang akan kayuh ke laluan yang lain. :-)
K Bye.
ASSALAMUALAIKUM.

Saturday, 18 June 2011

Ggateh Sihat !

ASSALAMUALAIKUM to all readers. ^_^

Oke hari ini ade kayuhan Ggateh Sihat. Kayuhan itu bermula dalam pukul 9.00a.m. macam tu lah.Tapi semua rider rider dimaklumkan untuk berkumpul lebih awal banyak sebab nak bagi baju, air dan sedikit makan untuk menambah stamina untuk kayuhan itu.

Pagi nie aku di kejutkan oleh kawanku yang bernama syahir yang datang ke rumah aku seawal 7.00a.m. Time tu aku baru je bangun and terus mandi dan bersiap untuk pergi ke Ggateh sihat. After that, aku dengan syahir menunggu lagi dua rider yang sanggup datang ke rumah ku. ^_^

Lepas dua lagi rider sampai kami pun bertolak lah. *mereka bertiga menunggang Fixie dan aku sorang je yang naik racing. :'( . Lepas bertolak dari rumah aku, aku dan tiga kawan ku yang lain berpecah kerana aku ingin berjumpa dengan geng geng basikal racing aku. Huhaahhaha. :D. So kawan aku yang tiga lagi tu terus ride pergi tesco.

Antara gambar gambar untuk hari nie :-)




Time nak bertolak dari rumah aku.












Lepas berpecah aku jumpe mereka lah  :-)












Dup dap dup dap. Tengok tengok kami dah sampai depan TESCO.





















 Daftar duluuu~~~~














Kami diarahkan untuk memakai baju tuh!. Dah laa panas. huhuhuuh










Suasana di TESCO












Walalupun kami diarahkan untuk memakai baju yang berwarna hijau TETAPI kami tidak memakainya sebab apa? Adelah. :P










Selepas beberapa KM berkayuh. Akhirnya kami sampai di CHEKPOINT pertama. :D












Checkpoint pertama airport












Rehat minum air










Last checkpoint berdekatan dengan stadium .












Melihat pameran basikal yang ditunjukan di kedai Mek Tanjung chat. ^_^











Menunggu makanan dan cabutan bertuah.














Ade sijil tauu. :D















Ini saja gambar-gambar yang ada untuk entry kali nie. Kali nie kayuhan kurang memuaskan sebab macam macam halangan yang merosakan rancangan geng geng aku. Aku sampai rumah pukul 1.00p.m. Panas OoOo.

Apa apa pun aku harap kayuhan yang akan datang akan best dan pihak pengajur akan menguruskan dengan lebih baik Bye Bye.

ASSALAMUALAIKUM

Friday, 17 June 2011

HOBI AKU !

ASSALAMUALAIKUM kepada para pembaca-pembaca sekalian. ^_^

Oke hari nie hari Jumaat. Macam biasa lah, aku akan berCYCLING lah!. :-)
Macam biasa Jumaat ialah hari yang dinanti nantikan oleh aku sebab boleh jumpe rakan-rakan rider yang Macho macho.

Macam biasalah aku mesti join geng PHK CyclingTeam sebab tak berani nak join geng geng lain. Minggu nie my father keluar sekali dengan aku. Oke itu perkara yang best bagi aku. Sebab apa pun aku tak tahu.

Minggu nie kayuhan ke Pantai Bachok. Jarak kayuhan 55KM. *Jauh banyak dari yang minggu lepas. Minggu nie ramai jugak rider rider yang Cycling bersama. Macam biasa kami berkumpul depan JPJ panji. Bertolak dalam kul 8.00a.m. So kalau nak join datang lah sebelum pukul 8.00a.m.

Nie antara gambar gambar hari ini. ^_^ *Tak ingat nak ambik gambar mase perjalanan pergi. Sory






Time sampai kat pantai bachok.























Air Pilihan : Tea O Limau   

.










Air Kelapa





Antara basikal rider rider kami. Yang FUJI tu aku punye. ^_^

                         
   Rehat dulu..












Berkemas untuk pulang.








Perjalanan pulang. *ade ramai lagi duk kat belakang.












Panaskan badan dulu. ;-)


                 
  Oke dah sampai kat depan JPJ Panji semula. :-)

                                             






Sedang berbincang nak makan ka mana lepas nie.

                                                


BIANCHI tuuuuuuuuuuuuuuuuu. xD

           
Lastly kami makan kat kedai berdekatan dengan simpang 4 Cherang


       



    Last PHOTO untuk entry kali nie. ^_^










Oke Jumaat minggu nie aku rase tak letih seperti kayuhan minggu lepas. Dah la kayuhan jumaat minggu lepas dekat je. Tapi minggu nie aku rase letih siikit je. :D. Oke aku semakin hebat la kot. HAHAHA.

Oke lah semua pembaca pembaca. Esok hari Sabtu ade kayuhan Ggateh Sihat pulak. Mesti ramai esok. Ade Fixie bike. Road Bike. Mountain Bike DLL. K lah aku nak tido dulu. *nak tambah stamina untuk esok.

K lah. Esok aku update entry baru about Ggateh Sihat . Bye Bye. Nitez.

ASSALAMUALAIKUM...

Friday, 10 June 2011

kayuhan Mingguan

ASSALAMUALAIKUM dan SELAMAT SEJAHTERA kepada pembaca-pembaca sekali. :D

Dalam banyak-banyak hari cuti, hari JUMAAT hari yang paling ku tunggu tunggu. Hari JUMAAT jugak lah aku bangun awal from sleep. ^_^

Oke. Pada hari Jumaat kali nie. Aku telah berkumpul bersama-sama group basikal aku iaitu PHK CyclingTeam . *best wooo keluar dengan group nie. Rider rider group nie semuanya peramah peramah dan baik hati. ^_^  Setiap pagi Jumaat kami semua berkumpul di Hadapan JPJ Panji. *Depan 7Eleven pukul 7.45 a.m. Kepada sesiapa yang nak join, anda dialu alukan. Kalau tak nak tak payah. T__T


Ini antara gambar-gambar aktiviti sihat aku setiap minggu. p/s : Gambar hodoh je sebab capture gune Phone.














                                                     Aku HEHE.

    













 Dah sampai semula ke tempat berkumpul. 
Basikal  Aku! Takde lah aku tipu je. Hehe. Mahal O0oo Basikal nie.

                                              Nie baru basikal aku. Buruk je. Low class. :)
Lepas ride letih letih mesti lapar kan? So sekarang Time Makan! ^_^
                                        Menambah berat badan selepas membuangnya tadi. >.<


 Hari nie kayuhan hanya sejauh 35km jee sebab ramai rider rider group nie tidak hadir. Ade yang deman. Ada  Yang PERGI TENGOK BOLA Kelantan vs Terengganu. *biar perlawanan hari sabtu pon. Semangat beno nak pi tengok bola. HAHA.

Oke lah setakat nie je cerita aku buat kali nie. Sekarang aku nak rehat sebab letih pergi Cycling pagi tadi. Bubye All pembaca pembaca sekalian.

ASSALAMUALAIKUM...